zaterdag 9 april 2005

Eerste Wereldoorlog


Duits soldatenkerkhof uit de Eerste Wereldoorlog in Langemark Posted by Hello

Deze foto vind ik wel de moeite van het publiceren waard. Ik hem hem in de zomer van 2003 genomen op het Duitse soldatenkerkhof uit de Eerste Wereldoorlog in Langemark in de Westhoek (West-Vlaanderen). De foto is wat donker uitgevallen: hij is ook genomen onder het gebladerte van de bomen op het kerkhof. Het contrast tussen de figuren aan de rand van het kerkhof en de maïsvelden erachter is iets aparts.

Ik ben altijd sterk geïnteresseerd geweest in de Eerste Wereldoorlog en monumenten of overblijfselen in verband daarmee. Vooral de laatste jaren is die interesse sterk, mede omdat ikzelf enkele interessante documenten bezit, die na de dood van mijn vader in 2000 in mijn handen gekomen zijn. In de jaren 2000-2004 heb ik de hele Westhoek meermaals doorzworven. Verder (Noord-Frankrijk bvb.) ben ik nog niet geraakt wat monumenten uit WO I betreft. Enkel in het stadje Albert in Picardië heb ik eens een soldatenkerkhof bezocht toen ik er doorreed. Er bleef geen tijd meer over om ook het museum te bezoeken. Ik was met de auto op terugreis van een autovakantie door Normandië en Bretagne.

Ooit hoop ik nog iets met die familiale documenten uit de Eerste Wereldoorlog te doen. Ik zou het al gedaan hebben (had zelfs al een geïnteresseerde uitgever), maar andere activiteiten hebben me de laatste jaren te veel opgeslorpt.

Geen opmerkingen: