maandag 9 juni 2008

Laat onze vrienden blijven

Gisteren zondagnamiddag heb ik tussen Latem-dorp en Gent-Sint-Pieters meegestapt met een mars van mensen zonder papieren en sympathisanten. Meegefietst eigenlijk, want ik heb nog steeds last van een zere rechtervoet.

Een actiegroep van politieke geestesgenoten met als naam Laat onze vrienden blijven heeft een mars van Veurne naar Brussel georganiseerd om haar eis voor een humaner asielbeleid kracht bij te zetten. Er wordt in dagetappes van zo'n 25 kilometer gestapt, telkens de woensdag en de zondag. Dat moet uitmonden in een nationale betoging in Brussel op 29 juni. Misschien stap ik ook dan mee. Als er niets tussenkomt.

Ik heb een verslagje van de etappe die in Gent aankwam geschreven voor Gentblogt. De eerste foto's genomen met mijn nieuw fototoestel staan erop. Ik ga dat verslag hier niet overdoen. Je kan het hier nalezen. Er is nauwelijks reactie op gekomen. Vreemd, want op Gentblogt worden soms de wildste polemieken gevoerd. Misschien was mijn verslag te braaf, te journalistiek.

Ik publiceer hier enkel nog wat andere foto's. In de eerste hierboven wordt een eerste lading marcheerders overgezet in het veer over de Leie in Afsnee. Staan onder andere op de foto: initiatiefnemer Frank Wauters van Laat onze vrienden blijven (aan het uiteinde van het veer rechts) en Vlaams Parlementslid Jan Roegiers (Vlaams Progressieven), breed glimlachend, onder de Belgische vlag. Zit daar een bepaalde symboliek in , Jan?

Op de foto hiernaast stapten we langs de Blaarmeersen in de richting van het stadscentrum. Je herkent opnieuw Frank Wauters, die monter op kop marcheert. Vermeldenswaard over deze man is nog dat hij als Vlaams Progressief fractieleider is van de SP.a-Vl.Pr.-fractie in de gemeenteraad van Roeselare. Dat zal wel een unicum zijn in Vlaanderen!Aan het station werden we opgewacht door het multicultureel solidariteitskoor Karibu. Zingen mee in dit koor: Frank Bombeke, de lokale voorzitter van Vlaams Progressieven Gent (man achteraan rechts), en zijn vrouw Caroline (helemaal rechts). Gent schepen van cultuur en feestelijkheden Lieven Decaluwe (Vl. Pr.) hield de slottoespraak.

2 opmerkingen:

Menck zei

Weinig reactie of niet: ik vind het alvast een zeer lovenswaardig initiatief!

patricia zei

Het is soms zo moeilijk om te voorspellen waar ze op gaan reageren. Laat staan hoe de discussie uitdraait.