maandag 26 oktober 2009

Zoek de bal!

Voor een keer niet zoek de vaut, maar zoek de bal!

Gisteren ben ik, voor het tweede jaar op rij, door vriend en gemeenteraadslid Geert uitgenodigd om een thuismatch van voetbalclub Jong en Vlug De Pinte bij te wonen.

Jong en Vlug De Pinte speelt in Tweede Provinciale A. In provincale afdelingen is het bij thuismatchen de gewoonte een sponsor te zoeken voor de matchbal. Die sponsor, meestal een bekende, al dan niet politiek actieve, figuur uit de gemeente, krijgt dan in ruil een aantal vrijkaarten. Tijdens de pauze trakteert hij zijn genodigden op een gebakje en een drankje (meestal in omgekeerde volgorde van belang).

Gisteren speelde JV De Pinte tegen Olympia Gent. Beide ploegen doen het dit jaar niet zo goed: ze bengelen beide onderaan het klassement. Het was te merken aan het niveau van de match. Ik ben geen voetbalspecialist, maar zag toch dat het niet goed was. Ik had de indruk dat de voetballers de hele match tevergeefs naar de bal zochten.

En ook de uitslag was niet goed: 0-0 na 90 minuten. In het vakjargon: knul-knul! Amper één schot tussen de palen in die hele match en dan nog liefst recht in de handen van de keeper!

Ik wens beide ploegen veel beterschap! Het zal nodig zijn!

Geen opmerkingen: