maandag 14 december 2009

Woord van het jaar

Op aanraden van mijn werkgever (of toch een deeltje daarvan) heb ik maar gestemd voor het Woord van het Jaar na de volgende mededeling:

Het jaar hoeft nog niet voorbij te zijn om alvast het woord van 2009 te kiezen. Van Dale Uitgevers organiseert de verkiezing van het Van Dale Woord van het Jaar 2009. Op www.woordvanhetjaar.nl kunt u tot en met 16 december uw stem uitbrengen op een van de tien genomineerde woorden. Kandidaat-woorden zijn onder meer ontvrienden, oeps-gebied en griepcommissaris. Deze verkiezing is niet de enige woord-van-het-jaarverkiezing van 2009. In november werd twitteren uitgeroepen tot 'woord van 2009', tijdens het tweejaarlijkse publiekscongres van het Genootschap Onze Taal in Utrecht.

Ontvrienden vind ik niet meer zo origineel (hoewel ik wel een hekel heb aan het fenomeen zelf - het is zo on(t)vriendelijk!) Ook griepcommissaris, Mexicaanse griep, hypotheekleed en recessionista vond ik maar minnetjes.

Ik heb gestemd voor oeps-gebied, de benaming voor de anterieure cingulate cortex, een zone middenvoor in de hersenen die verhoogde activiteit vertoont wanneer iemand zich vergist, waardoor hij of zij in staat is van fouten te leren. Dat leek mij wel een leuk woord.

Zoals gezegd kan je nog stemmen tot en met woensdag.

3 opmerkingen:

Van de Pot Gerukt zei

Swaffelen was verleden jaar wel een leuk woord. Dit jaar zit er geen enkel woord tussen dat mij echt kan bekoren.

Was getekend

De Gentse Zwijger zei

Was het een leuk woord of een leuke activiteit :-)

zapnimf zei

Wat als je op jezelf één oeps-gebied bent?
Je wil niet weten hoe ik de oepsen aan elkaar rijg.