zondag 26 februari 2006

Eén jaar Gent Blogt!

Met enige vertraging dan toch mijn verslagje van het Eén jaar Gent Blogt-feest.

Vrijdagavond. Meestal plof ik me dan na het avondeten in een luie zetel voor de tv met een glaasje wijn. Blij dat het weekend is. Ik ben geen uitgaanstype meer, al ben ik dat in vroeger jaren wel lang geweest.

Maar het was deze vrijdagavond feest ter gelegenheid van 1 jaar Gent Blogt.
Ik wou er toch bij zijn, al was het maar om het volk eens te bekijken dat daar rond zou lopen.
Ik volg de Gentse stadsblog immers sinds het prille begin en heb ook enkele foto's en een artikeltje over Trapkracht opgestuurd.

Tegen 22 uur begaf ik me dus naar Le Bal Infernal tegen de Vrijdagsmarkt. Er was redelijk wat volk aanwezig. Niet echt een overrompeling, maar ruim genoeg voor dat niet al te groot café. Nogal wat lokale politiekers waren aanwezig: de schepenen De Regge (SP.a) en De Caluwe (Spirit), de waarnemende OCMW-voorzitter, de plaatselijke voorzitter van Spirit met Jan Roegiers, Vlaams parlementslid voor die partij. Iemand van VLD Gentbruge die ook blogt. Ja zelfs Vera Dua en haar man Peter. Eerste keer dat ik deze laatste tegenkwam. Heb op het punt gestaan om hem te vragen of het leuk is om alleen op huwelijksreis te gaan, maar kon me bedwingen. Wist niet of hij het zou kunnen appreciëren.

Het was natuurlijk een handige zet om de plaatselijke politieke partijen te vragen elk een gratis vat te betalen en zo het feest te financieren. Dat hebben ze natuurlijk gedaan ook, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Elke partij één vat. Spirit sponsorde de niet-alcohomische dranken, naar het schijnt onder druk van hun moslim-lobby. Enkel het Vlaams Belang had niet gereageerd. De in blogmilieus ondertussen beruchte T.V. was niet komen opdagen.

Ik sloeg een praatje met een paar oude bekenden uit het politieke milieu en werd ook voorgesteld aan enkele mensen van Gents Blogt, waarvan ik er sommigen herkende van de foto die vandaag in De Standaard stond: Huug, Lena, Steven Noels, Cindy. Jeronimo ook, maar die kende ik al.
Iemand stelde me voor als De Gentse Zwijger.

Arthur De Decker was er ook. Gelukkig, want die wou ik wel eens ontmoeten. Zag er anders uit dan verwacht: ouder en minder alternatief. Schijnt ambtenaar te zijn. Initiatiefnemer van lokale referenda. Fervent (losse) medewerker van Gent Blogt. Ik had hem begin de veertig gegeven. Moet al een eind in de vijftig zijn. Andere opmerkelijke aanwezige: Roel Richelieu van Londerseele, bekend als de eerste Gentse stadsdichter. Is er in traditionele literaire milieus dan toch belangstelling voor het blogfenomeen?

Andere vaststelling: enkele uitzonderingen niet te na gesproken, geen mensen van mijn generatie aanwezig, die ik al dan niet passief ken, bvb. uit het uitgaansleven. De bloggeneratie is een jongere generatie (BTW: ik ben veertiger) van twintigers en dertigers.

Ik dronk mijn portie van de gratis vaten op en tegen twaalven ging ik terug naar huis. Toch blij van geweest te zijn. Het was een gebeurtenis van belang. Gent Blogt heeft de aandacht verdiend!

2 opmerkingen:

Tanguy_Veys zei

"De in blogmilieus ondertussen beruchte T.V. was niet komen opdagen."

Toch wel, maar ik ben pas rond 24.00 uur aangekomen. Wellicht moeten welkaar net gemist hebben, maar dat zul je wel niet erg gevonden hebben...

De Gentse Zwijger zei

Tja, ik heb naar het schijnt nog wel een paar mensen gemist. Ik ben er ook maar geweest van ongeveer 22 uur tot kwart voor middernacht.