zaterdag 6 mei 2006

Eén jaar Trapkracht

Ik ben nog eens naar Trapkracht geweest, het maandelijks feestje voor fietsers in de Gentse binnenstad. Het initiatief bestaat juist 1 jaar.

Ik was naar de eerste drie edities geweest, maar daarna niet meer. Een bepaalde politieke partij (kan je raden welke?), waarvan ik geen lid ben maar waarvan ik ooit een petitie getekend heb en die me nu blijft bestoken met informatie, had opgeroepen via mail tot deelname, omdat Trapkracht nu 1 jaar bestaat. Ik blijf het spijtig vinden dat de andere Gentse politieke partijen geen belangstelling vertonen voor dit rebels fietsinitiatief. De meeste houden het bij de nogal brave Fietsersbond met hun fluovestjes, fietshelmen en dodenwakes op kruispunten. De wat anarchistische, pure Ode aan de Fietsvreugde die Trapkracht biedt, negeren zij.

En inderdaad: de maandelijkse manifestatie bestaat nog. De belangstelling was niet echt massaal, zeker niet omdat het om een soort lustrum ging, maar zo'n 70 fietsers begaven zich op weg voor een tochtje van een uur door de binnenstad en langs de ringlanen. Onder hen Vera Dua en Filip Watteeuw van Groen!. Onder begeleiding van de Gentse politie. zoals steeds hadden de organisatoren (als men daarvan mag spreken) er een erezaaak van gemaakt het parcours niet vooraf aan te vragen, ja zelfs niet vast te leggen. Pure fietsimprovisatie dus.

Ik blijf het een goed initiatief vinden in deze tijden waarin koning Auto steeds meer (en al te veel) plaats inneemt en krijgt. En zoals de vorige keren heb ik er weer erg van genoten eens met de fiets de volledige breedte van die ringlanen in te kunnen nemen.

3 opmerkingen:

Tanguy_Veys zei

Ik wil gerust ook wel eens meerijden.
Wanneer is de volgende editie?

De Gentse Zwijger zei

Elke eerste vrijdag van de maand, om 17u30 aan het Zuid.

liezie zei

*ouch* wat spijtig dat het zo vroeg is, ik zou graag eens meedoen maar dat haal ik niet met het werk.