zondag 6 juli 2008

The Big Jump

Ik ben dan toch op de derde Gentse editie van de Big Jump geraakt, een actie van het Natuurfront Gent voor propere waterlopen tegen 2015, die kadert in een internationale actie.

Veel volk, zoals je kan zien op de eerste foto, die jammer genoeg wat overbelicht is. Tamelijk mooi weer - in elk geval geen regen.

Het was de eerste keer dat ik present gaf. Ik wist niet dat daar zo'n show rond verkocht wordt. Dit jaar had het evenement plaats op een aantrekkelijke locatie: Portus Ganda, de nieuwe jachthaven aan de samenvloeiing van Leie en Schelde.

Er waren enkele BV's (of liever BG's - bekende Gentenaren) uitgenodigd om het goede voorbeeld te geven. Hier Luk De Vos van Gorki voor de start tussen de majoretten van de fanfare Vooruit met de Kuit.

Er was zelfs een wedstrijd voor de meest origineel uitgedoste deelnemers. Een man verkleed als Borat en met enkel een string aan won de wedstrijd voor de mannelijke deelnemers overtuigend.

Vera Dua en Gents schepen van milieu Tom Balthazar in badkostuum, dat mocht op mijn blog niet ontbreken.

De BG's werden met een bootje naar de andere oever gebracht, waar er gesprongen kon worden. Nadien was het de beurt aan de gewone stervelingen.

Na een lichte aarzeling besloot ik er zelf ook voor te gaan. Het water was behoorlijk warm. Bij het inspringen kreeg ik wel wat water binnen. Echt heerlijk smaakte dat Schelde-, pardon: Leiewater toch niet. Ik moest nadien toch even naspoelen. Mijn leren sandalen waren ook een serieuze belemmering in dat water. De oganisatoren hadden aangeraden schoeisel te dragen. Je weet immers nooit wat daar allemaal op de bodem ligt. Ik heb in elk geval geen rivierbodem geraakt. Ik zwom de ongeveer 50 meter en hees me aan de overkant op de oever.

Hier nog een laatste foto met een rugaanzicht van enkele leden van de crew van Gentblogt, die zoals altijd present was. Burgemester Termont liep daar ook ergens rond. Hij liet zich terloops ontvallen dat hij al veel zottigheden uitgehaald had, maar in de Schelde (lees: Leie) springen, dat was er voor hem toch een beetje over.

Na afloop fietste ik terug naar De Pinte. Behoorlijk moe. Zwemmen, zelfs over zo'n korte afstand, is inspannend. Ik zal ten minste tegen mijn kleinkinderen kunnen zeggen dat ik nog eens in de Schelde/Leie gezwommen heb in de Gentse binnenstad. Tot voor enkele jaren zouden ze je gek verklaard hebben.

1 opmerking:

Zapnimf zei

Dat er over een paar jaar een heel school gezonde vissen aan je sandalen mogen knabbelen!
Proficiat met je durf.