donderdag 26 februari 2009

Poll in Google Docs

De uitslag van de verkiezingspoll die de gratis bakkerskrant De Zondag onlangs hield, was zo ongeloofwaardig dat ik besloot mijn eigen poll te organiseren op mijn blog. Heb ik die Google Docs die op korte tijd zo populair geworden is ook eens uitgetest!

De uitslag van de poll van De Zondag was:
Vl.B: 30%, N-VA: 26%, CD&V: 20%, LDD: 11%, OpenVLD: 4%, Sp.a: 4%, SLP: 3%, Groen!: 2%.

Dat belooft als dat de verkiezingsuitslag wordt! Vlaams Belang en N-VA zouden De Decker zelfs niet nodig hebben voor een volstrekte meerderheid!

Zo, stuur je keuze maar in, uiteraard volkomen anoniem!

Opmerking 31.3.09: ik heb de poll maar gedeletet. Je kon hem zoveel invullen als je maar wou en sommige mensen bleven maar van die mogelijkheid gebruikmaken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou het iemand verwonderen mochten in deze poll de sossen winnen? ;-)

De Gentse Zwijger zei

Excuus! De poll was nog in testfase!
Ik ben zonet herbegonnen!
Ik zal jouw stem alvast maar opnieuw zelf ingeven.

nijst zei

De vraag over de kiesintenties is gebeurd met een widget van polldaddy.com en dat laat geen meervoudig stemrecht toe, tenzij je echt veel te veel vrije tijd hebt.

Het screenshot is iets te veel gecropt, daar staat normaal gezien een verwijzing naar Polldaddy en niet naar Google Docs.

Met polldaddy.com kan je polls beveiligen door meervoudige stemmers te blokkeren op basis van ip-adres en cookies.

De (optionele) vraag naar de kandidaat-premiers loopt inderdaad via Google Docs omdat we daar iets meer flexibiliteit hebben voor het opstellen van het formulier, en ook om de mensen de keuze te laten om hun email-adres na te laten. Daar hebben we zo goed als mogelijk de dubbele stemmers er uit gehaald.

Dat is geen elegante oplossing, maar het was de meest werkbare.

mvg,
Stijn F. en ook wel webmaster bij Roularta.

Anoniem zei

Een tussenstand om voor te tekenen zowaar!

Anoniem zei

Google, de volgende moloch....
heb je er al eens gedacht wat het betekent als je belangrijke documenten met Google Docs opstelt? Waar die docs dan staan?
Al eens stil gestaan bij het gevaar van cloud computing?
als politieker zou je toch eens moeten nadenken over de gevaren van veel pc-toepassingen, en over hoe de bevolking langzamerhand allerlei rechten afstaat en verliest, zonder het te beseffen

De Gentse Zwijger zei

Het mag duidelijk zijn dat die enquêtes via Google Docs niet erg wetenschappelijk zijn: ik heb immers niet kunnen beletten dat je meer dan één keer kan stemmen.
Voor zover internetpolls sowieso betrouwbaar zijn natuurlijk.
Wel interessant: bij de lezers van deze blog scoren SLP, Sp.a en N-Va het hoogst. Er waren ook stemmen voor Cd&V, Open VLD, Vlaams Belang en blanco. Er waren geen stemmen voor Groen! (Georgina?) en De Decker.

De Gentse Zwijger zei

@Anonieme: cloud computing? Ik heb het moeten opzoeken. Maar je hebt gelijk: Big Brother Google is watching us more and more!

Anoniem zei

Ah, je zoekt het op, en je hebt het al door.
Je merkt dus wel dat er het een en ander om de hoek loert, terwijl onze politici met heel andere dingen bezig zijn.
Om een vb te geven: ooit zorgde een van de Vlaamse politici (naam vergeten) ervoor dat in de Vlaamse scholen overal MS-prog's konden worden gebruikt.
Daarmee zouden de kindertjes zogezegd informatica leren.
Het eerste wat Vanderpoorten mocht doen toen ze minister van onderwijs werd, was een oplossing vinden voor de prijsverhoging met ettelijke miljoenen van die software, omdat MS "in het kader van de invoering van de euro de prijzen in Europe gelijkschakelde".