donderdag 4 juni 2009

Zoveel te doen!

Ik heb het de laatste drie weken veel te druk gehad om te bloggen. Als politiek geëngageerde ben ik uiteraard campagne aan het voeren. Veel meegemaakt, maar te weinig tijd om erover te schrijven. Folders gebust, brieven geschreven, enveloppes geplakt, campagne gevoerd op facebook, naar allerlei manifestaties geweest. Geen markten dit keer en ook niet gaan plakken.

Ik heb er ditmaal geen vakantie voor opgenomen. Toch zo'n 4.100 folders gebust, vooral in Gent en deelgemeenten van Gent. Vanavond mijn laatste lading in Mariakerke. Nu hou ik ermee op. We zien wel wat het wordt.

Ergste wat ik meegemaakt heb: bankkaart geblokkeerd in een Gentse parkeerautomaat op een zaterdag ver van het centrum. Leukste: het olifantje Kai-Mook gezien in de Antwerpse Zoo. Maar één keer uitgescholden. Maar één persoon is zijn folder die ik net gebust had komen teruggeven. Er staat op 'Geen Reclame', zei hij bars. Altijd hetzelfde liedje!

Nieuwigheid de sticker Geen kiespropaganda. Ik lees alles wat ik over de verkiezingen moet weten wel in De Morgen! Of zoiets. Tamelijk stupied. In het begin hield ik er rekening mee, op het einde absoluut niet meer.

Als illustratie een filmpje dat ik zelf gemaakt heb van het eerste deel van de speech van Caroline Gennez in de zoo. Het was geen slechte speech. Er zat emotie in.
Het is het eerste filmpje dat ik ooit met dat eenvoudig fototoestel maak. De kwaliteit is niet opperbest, maar het gaat wel.

Laat ons voor de rest maar hopen en duimen dat Sp.a zondag beter zal scoren dan in de peilingen. Mensen die al eens willen oefenen kunnen dat ook op mijn blog, rechts bovenaan.

6 opmerkingen:

Peter Dedecker zei

De sticker "geen politieke informatie" leek me wel duidelijk, en daar heb ik me dan ook altijd aan gehouden. In bussen met "geen reclame" heb ik deze maand wel gebust, daarbuiten doe ik dat niet.

Anoniem zei

ja goed idee! folders posten bij mensen waarvan je weet dat ze die zelfs niet willen lezen...
ik denk dat de reclame die je op deze manier maakt simpelweg een omgekeerd effect heeft.
ja goed idee! laat ons nog wat bomen kappen voor al dit nutteloos drukwerk.
goed bezig

De Gentse Zwijger zei

Beste anonieme,
je hebt duidelijk nog nooit folders gebust, dat merk ik.
Precies of die paar folders zullen het verschil maken?
Ik krijg hier heel wat meer reclame in de bus waar ikzelf niet om gevraagd heb!
Trouwens, voor verkiezingsfolders tellen die 'Geen reclame'-stickers niet. En als ze De Morgen kunnen lezen, kunnen ze net zo goed mijn folder lezen! De stemming is in België trouwens nog steeds verplicht!

Anoniem zei

Niet "stemmen" is verplicht in België.
Er is in B geen stemplicht.
Er is wel een "opkomstplicht".
Kleine nuance, die echter heel belangrijk is.

ollie zei

Hela , hola een link naar mijn blog! Vooral leuk een linkse rakker tegen te komen en ja Gent heeft goed standgehouden , proficiat SPa Gent. Wij hebben het ook overleeft ( Roeselare) maar we mogen niet tevreden zijn. Ollie denkt dat het iets met DP te maken heeft maar de rest naar deze link zijn raadsels ! toch heel leuk! keep in touch.

zapnimf zei

Die sticker van de Morgen heb ik niet op mijn bus geplakt omdat ik te lui ben om twee weken later hem er terug te moeten afpeuteren én omdat er toch al 'geen reclame' hangt.
Dus wil ik eigenlijk ook dat bussers mijn keuze hieromtrent respecteren. Het ergerde mij dat vooral de vld en het vlaams belang zich daar geen barst van aantrokken.
Anoniem heeft daar echt wel een punt.