zaterdag 10 november 2007

Disambiguation

Nog maar pas had ik eindelijk toegang tot internet op mijn nieuwe portable of ik kreeg tot mijn verbazing een e-mail van iemand net dezelfde naam en voornaam als ik.

Ik had al van hem gehoord via internet. Knarsetandend heb ik moeten vaststellen dat de eerste tientallen hits op mijn naam ingetikt in Google voor zijn rekening komen! Ik wist ook al jaren dat ik een paar naamgenoten rondlopen heb in Vlaanderen en zelfs in het Gentse (er staan er al jaar en dag een viertal in de telefoongids).
Bleek dat die naamgenoot in Wikipedia een Disambiguation page gemaakt had voor zijn (en mijn) naam. Kwestie van niet verward te worden met sommige illustere naamgenoten, waaronder enkele professoren.

Hij had mijn naam ook op het net gevonden, samen met een foto van Freya Vandenbossche, die ook op deze blog staat in de begindagen ervan (à propos: als ik een bepaalde pers mag geloven is het tegenwoordig met Freya al bijna even erg gesteld als met Britney Spears). Een minister? vroeg hij. Er stonden al vier naamgenoten op zijn lijst en hij vroeg of ik ook wou openomen worden, als ik er al niet opstond.

Ik antwoordde dat ik maar een illustere onbekende ben. Ik heb niet de ambitie op zijn lijst te gaan staan. Hij nam daarvan akte.

Tja, ik heb soms wel uitgesproken meningen en ben soms ook wel wat politiek actief. Ik neem soms deel aan internetforums over politiek en andere maatschappelijke toestanden. Voor naamgenoten kan dat wel eens vervelend zijn. Het omgekeerde kan zich natuurlijk ook voordoen. Tot nu toe heb ik daar niet veel last van gehad. Al heeft men mij ooit wel gevraagd of ik het wereldkampioenschap ... gewonnen had.

Ik heb dan ook geen behoefte aan "disambiguation". Als sommige mensen de nood voelen om mij te verwarren met één of meer profs in de ... of de ..., tant pis!

En bovendien: er kunnen wel meer mensen zijn die mijn naam en voornaam dragen.
Er is echter maar één De Gentse Zwijger!
Voorwaar een geruststellende gedachte!

1 opmerking:

Kim zei

ik heb ook een naamgenoot die voetbalt en er zijn ook al eens mails bedoeld voor mij in de ander zijn/haar mailbox terecht gekomen maar die krijg ik telkens braafjes teruggestuurd! Tof hé, die Kimmen onder elkaar ;-)