maandag 26 november 2007

Hoofddoekenverbod, Gents stadhuis, 26 november


001
Originally uploaded by degentsezwijger

Helaas, het heeft niet mogen zijn! De Gentse gemeenteraad heeft vanavond toch een hoofddoekenverbod voor het stadspersoneel in loketfuncties gestemd. Dit met een wisselmeerderheid bestaande uit Vlaams Belang, VLD en CD&V, of 26 stemmen tegen 23.

Maar we waren er toch! Spirit, als grootste delegatie uit het progressieve veld. Ik was er ook. Een goed half uur in de regen.
Naast een grote groep van Vlaams Belang en Voorpost op de trappen van het stadhuis, die tegen de islamisering van de steden betoogde.
Spreekkoren over en weer: Linkse ratten rol uw matten!
Geen fascisten in mijn stad!


Jong Spirit was goed vertegenwoordigd. Ze zijn alive and kicking in de universiteitsstad Gent. Zware brilmonturen zijn blijkbaar in de mode bij die jonge gasten. Je waant je zowaar in de jaren '30 of '50. Enkele ouderen, waaronder ikzelf, waren ook aanwezig.

Het is niet het einde van de wereld, maar toch is het jammer dat de onverdraagzaamheid en het discours van Vlaams Belang het alweer gehaald hebben...

Dankzij VLD en CD&V!

Met dank aan zuster Monica, die zich onthouden heeft.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

waar zat verhofstadt by the way?
was niet aanwezig, wil zijn pootjes niet verbranden zeker!

Chris zei

Felicitaties met je houding én inspanning! Het hoofddoekenverbod is een schande voor Gent en voor heel onze verwende samnleving. Zie ook mijn blog daarover: http://ccallier/blogspot.com

Chris Callier.