vrijdag 6 maart 2009

0,6% again!

Ze zijn daar weer met hun 0,6%! Het moet frustrerend zijn voor de vroegere partijgenoten van SLP. Na de, alle omstandigheden in acht genomen, goede peiling van Het Laatste Nieuws half januari (2,6% - als ik me goed herinner), nu weer die hatelijke 0,6% van vorige herfst. Ontmoedigend! Natuurlijk is er toch die foutenmarge van 2%. Kleine partijen worden nooit echt goed gepeild.

Die 10,1% voor N-VA is echt verbazingwekkend. Wie had dat gedacht? Ik niet!

Sp.a houdt stand: 14,4%. Verre van een bevredigend resultaat, maar toch al beter dan die 13,8% bij HLN medio januari. En dat ondanks alle interne strubbelingen. Het doemscenario van een Sp.a die tegen of zelfs onder de 10% terechtkomt (zoals sommigen aankondigden) is gelukkig vermeden. Tegen alle onheilsprofeten in. Misschien is er een verband met het iets mindere resultaat van Lijst De Decker?

In elk geval: er is nog werk aan de winkel. Want 14,4% op 7 juni zou toch een zeer pover resultaat zijn!

Ook merkwaardig: Bert Anciaux gaat er serieus op achteruit in de populariteitstest. Niet onverwacht!

Bwah! Als je leest dat er maar 1.013 kiezers ondervraagd zijn in die peiling... Telefonisch dan nog! Terwijl ze misschien naar de zoveelste aflevering van De Kampioenen of van Thuis aan het kijken waren. Niets is beslist! Alles blijft nog mogelijk! 't Zijn per slot maar trends! Momentopnames!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Pas maar op, sebiet worden we nog groter dan SP.a ;-)

Cedric zei

Het valt me vooral op dat SLP na vertrek van haar minister en quasi alle parlementairen op 0,6% blijft, net zoals in de laatste peiling van de Standaard in oktober en dat sp.a in dezelfde periode van 14,3 naar 14,4% gaat.

De Gentse Zwijger zei

Zo'n kleine verschuivingen vallen binnen de foutenmarge. Ze zijn statistisch niet relevant.
De enige echt relevante verschuivingen waren de winst van N-VA en het verlies van LDD. Alle andere partijen bleven min of meer status-quo.

Een opsteker in feite voor SLP: ze zijn Anciaux en de meeste parlementairen kwijt, maar ze blijven toch op hun 0,6% :-)
Dat is nogal sarcastisch toch.
Ik vrees dat het de militanten toch wat zal ontmoedigen. Ze hadden toch minstens 2% moeten halen om er te kunnen blijven in geloven.