dinsdag 5 juli 2005

Munte

Zaterdag de begeleide natuurwandeling in Bourgoyen gemist vanwege te nat; zondag de 12de sentse bloemenroute in Sint-Laureins ook niet gehaald vanwege te ver.

Zondagmiddag dan maar op de fiets op verkenning richting Merelbeke. Het weer valt best mee. Niet de voorspelde regen.Afgezien van een kleine verstedelijkte kern en de wijk Flora, die aanleunt bij Gentbrugge, blijkt Merelbeke een heel landelijke gemeente te zijn. De dorpjes Schelderode en Melsen langs de Schelde had ik al ontdekt op Gent Fietst vorig jaar. Nu leer ik het Gentbos en de deelgemeenten Bottelare en Munte kennen. Het Gentbos doe ik te voet, want je mag er niet fietsen. Het is een klein bos, recent aangekocht door het Vlaams gewest.

Vooral Munte is een openbaring. Het ligt op een heuveltop in een heel rustieke, omgeving. Ik ploeg me door velden en bossen om er te geraken. Schilderachtig kerkje dat in de restauratiesteigers staat. Prachtige vergezichten zoals in het nabijgelegen Landskouter. De Christoforusgemeenschap - mij verder onbekend - is hier nogal nadrukkelijk aanwezig. Zal wel iets psychiatrisch zijn, want de opvangcentra De Pelgrim en De Kiem zijn hier vlakbij. Het is dan ook een rustgevende atmosfeer. Verder in de omgeving vooral land- en bosbouw, zo te zien.

Ik stap af aan de afspanning Oud Munte, een knap gerestaureerd dorpscafé waar je ook iets kan eten. Ruim buitenterras achteraan, nogal populair bij wielertoeristen, te zien aan de vele fietsen. Ik drink er iets en zie Tom Boonen zijn eerste rit in de Ronde van Frankrijk winnen. Dat was getelefoneerd!

Terug naar Gent via Scheldewindeke en Moorsele.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

moorsele? dat ligt toch vlak boven wevelgem, gullegem?
of is er ook één in de buurt van Gent?
wandelen...één van mijn hobbies :-)

jeronimo
http://cms.skynetblogs.be

De Gentse Zwijger zei

Error: het is Moortsele, op zo'n 12 km van Gent (gemeente Oosterzele).
Mijn oprecht excuus!

Anoniem zei

BTW: die West-Vlaamse gemeente heet Moorslede

Anoniem zei

moorsele of moorslede,
ze liggen allebei in west-vlaanderen ok de een vlak bij mij, maar ik kan niet helder denken en verwar die twee altijd
fukking anonymous :D
nen leraar zeker?
Jeronimo
the most groggy mind on the blogs

Anoniem zei

Als je echt van deze streek houdt, ga dan snel eens kijken op
http://www.ipetitions.com/petition/melsensportpark/

Ze zijn daar rare dingen aan 't doen en een pak open natuur naar de knoppen aan't helpen