dinsdag 26 juli 2005

Gentse Buitenband

Zondag heb ik met mijn broer meegedaan aan de 15de editie van de Gentse Buitenband. Dit is een reeks fietstochten door de landelijke gebieden rond Gent, georganiseerd door de Landelijke Gilden, een belangenorganisatie voor agrariërs.

We kozen voor de Kaaihoeveroute met start in Zwijnaarde. Dit was een tocht van 45 kilometer naar de Zwalmstreek. Het keerpunt was de Kaaihoeve, een interessant natuureducatief centrum van de provincie in Meilegem (Zwalm). Boeiende tocht door een mooi landschap. Helaas was het barslecht weer. Volgend jaar probeer ik eens de grote tocht van ca. 80 kilometer, die een omcirkelende beweging rond Gent maakt.

Gisteren nog even de sfeer geproefd op de sluitingsavond van de Gentse Feesten. Niet al te lang, want ik moest vandaag werken. Mijn laatste werkweek vóór een maandje welverdiende vakantie. Geen echt belangwekkende optredens gezien. Iedereen was zich rond 22 uur nog aan het opmaken om er nog een nachtje stevig tegenaan te gaan.

Rond 3 uur 's morgens werd ik wakker. Ik opende mijn raam en hoorde in de verte gezang. Ze waren de Feesten aan het sluiten op de Korenmarkt of daar ergens in de buurt. Ik sliep weer in met herinneringen aan wilde nachten op de Vlasmarkt uit een ver verleden. Het is ondertussen toch al een tiental jaar geleden dat ik daar de Feesten om dinsdagmorgen 8-9 uur nog mee afgesloten heb.

Het is weer gedaan voor een jaar. Alles bij elkaar waren het geslaagde feesten. Minder goed weer, maar massa's volk. Waar ze al dat volk blijven halen weet ik niet. Veel creativiteit ook. Alleen de vele dranghekkens en afgesloten pleinen werkten op de zenuwen. De Feesten worden het slachtoffer van hun eigen succes, daarover is iedereen het wel eens.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi ! Leuke blog heb je hier ...
Misschien interesseert mijn site tuinverlichting in arduin jou of je bezoekers ook wel ? Neem eens een kijkje: alles over tuinverlichting in arduin