donderdag 27 september 2007

Bettina Geysen

Bettina Geysen wordt wellicht de nieuwe voorzitter van Spirit.
Ik was gisteravond verrast door dit bericht.

Ik ben er wel voor. De nieuwe voorzitter kan een frisse wind laten waaien. Veel ervaring in de nationale politiek of in Spirit heeft ze natuurlijk niet. Wel media-ervaring. Afgaan als Van Broeckhoven zal haar wellicht niet overkomen.

Ze ziet er in elk geval ook beter uit dan Geert Lambert en dat is in de politiek van vandaag niet onbelangrijk - sorry Geert, hopelijk doe je je geen zeer bij dat stapje opzij :-)

Hopelijk bewijst ze dat ze het kan. En wordt ze aanvaard door de leden. Ze stamt immers niet uit de Volksunie (ikzelf trouwens ook niet).

Het zal voor haar ook een hachelijke onderneming worden. De komende jaren worden erop of eronder voor de partij (waar heb ik dat trouwens nog gehoord sinds de invoering van de kiesdrempel?) De verkiezingen van 2009 worden cruciaal voor het voortbestaan van de partij, mét of zonder de socialisten.

Zondag ga ik naar de ledendag in Geraardsbergen. Nog maar eens fietsen. Ervan profiteren, zolang de partij nog bestaat. Vele commentatoren hebben haar al lang (en voor de zoveelste maal) ten grave gedragen. Zie de commentaren vandaag op De Standaard On-line. We zullen zien. De toekomst zal het uitwijzen.

1 opmerking:

Els zei

Geert is nu wél een bewezen Slimme Mens. Hopelijk is dit niet het einde van zijn politieke loopbaan, dat zou ik jammer vinden. Go, Bettina!