vrijdag 18 januari 2008

Van Toronto naar Taipei en terug!


Ik ben mij aan het amuseren op Facebook! Op korte tijd ben ik een zeer fervente gebruiker geworden. Zelfs een beetje te!

Hoewel, het systeem hangt soms al lelijk mijn voeten uit! Bij het minste of geringste moet je 20 vrienden uitnodigen om je resultaat op een test te kunnen zien, en dan nog eens 20 vrienden, en nog eens , en nog eens! Spamming zit in het systeem ingebakken!

De eindeloze variaties op het thema 'Ik mag je' of 'Ik heb je gevonden' of 'Ik vind je sexy' werken ook op de zenuwen! Bij het minste of geringste wordt er een bericht naar een vriend of vriendin verstuurd. Langs deze weg wens ik mij nu te verontschuldigenexcusren aan al mijn vrienden die me misschien een pervert moeten vinden met al die spelletjes en notificaties. Het zit wat in het systeem zelf ingebakken!

Toch heb ik al wat afgeflirt met vrouwen uit alle hoeken van de wereld en ervan genoten! Heel serieus is dat allemaal niet te noemen, maar toch geeft het een warm gevoel. Aan liefde kan je immers nooit teveel hebben, alleen te weinig, of dat is toch mijn mening! Het programma is ook goed om nieuwe contacten te leggen, daarom is het ook 'a social utility that connects you to the people around you' en daarom soms hartverwarmend, zeker voor een vrijgezel. Je kan naturlijk ook politieke en allerlei andere contacten leggen.

Ik ben een absolute sucker voor oriƫntaalse omgangsvormen, verfijning en charme in de persoon van mijn vriendin uit Taiwan. Noem haar echter geen China girl , of je krijgt problemen. Ik heb al discussies met haar gehad over 'nationalistic China' en 'the People's republic of China'. Taiwanezen willen niet met het grote China verward worden. Ik wist dat, maar dat het zo erg was ...

Mijn vriendin uit Toronto is eerder van het kinky-type. Ze overlaadt me met allererlei tests als 'Are you Bangable?', 'Would you do me?' 'Would you buy my Ass' en soortgelijke. Ik ben er niet tegen! Moet kunnen de dag van vandaag! Ik sta zelfs al in haar stud book!

Conclusie: er valt op het net ook met die nieuwe 'social utilities' wel wat te beleven!

Het net geeft de mogelijkheid om met vele vrouwen over de ganse wereld te flirten naar hartelust, zelfs met die die je in het echte leven niet kan krijgen. En ik, heb nog nooit een flirt afgeslagen, al was het maar uit beleefdheid. Het risico is beperkt: als je na enkele keren niet meer reageert, hebben ze het meestal wel begrepen.

Het is een vorm van universeel liefde bedrijven. Het doet me denken aan de psychoanalist Sandor Ferenczsi - die zijn patiƫnten probeerde te genezen door ze te kussen - en Freudiaanse toestanden, reminescenties van een thesis die ik in een ver verleden ooit geschreven heb over het boek The White Hotel van de Engelse schrijver D.M. Thomas.

Ik ga Facebook dus zeker nog niet opgeven, al zijn er wel storende elementen.

2 opmerkingen:

Georgina zei

Ik heb het nog nooit gezien maar heb nu al schrik van die Facebook...
Nog veel plezier ermee.

Henri Menheere zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.