zaterdag 15 maart 2008

Rebel Rebel

Quasi om het voorgaande bericht te illustreren:
één van mijn favoriete jeugdsongs:

4 opmerkingen:

Georgina zei

Zonder te gaan spieken: is dat die ene van 'Rebel, rebel, how could they know? hot tramp, I love you so'?

Els Van Eeckhaut zei

1974! Het eerste studiejaar! Aap, Noot en Mies en de definitieve vaststelling van mijn linkshandigheid. Het Emile Browninstituut! Het enige dat ik mij herinner over moderne muziek is hm..chirpy chirpy cheep cheep of zo, een singletje van mijn mama:-)

De Gentse Zwijger zei

1974: eerste sigaret (foei! gelukkig afgeleerd ondertussen, na jaren sukkelen)
Eerste danspasjes, eerste stappen in de liefde.
Haar laten groeien (was toen in de mode)
Enz.
@Els: "Chirpe chirpe, cheep cheep": echt wel een stom liedje, zo eentje dat in je hoofd blijft hangen, tegen wil en dank. Het dateert echter al van het jaar 1971 (nog enkele jaren eerder dus). Van de groep Middle of the Road. Het enige memorabele aan die popgroep waren de hotpants en dito witte laarsjes van de leadzangeres.
1974 was wél het jaar van ABBA, die met Waterloo het songfestival wonnen. ook van Mud, Slade, The Rubettes en tal van andere (achteraf bekeken niet zo'n goede)groepjes

Els Van Eeckhaut zei

Yep, Middle of The Road. Ik kénde het alléén omdat mijn moeder het plaatje in huis had, en nog straffer: soms schiet het gewoon opnieuw in mijn hoofd. De rest zoals Mud en zo leerde ik wel heel snel kennen dankzij mijn nonkels die niet zo veel ouder waren dan ik.