zaterdag 29 maart 2008

Wat mannen niet begrijpen

Gisterenmiddag van op kantoor het secretariaat van de wijvenblogs gecontacteerd om me als 'andersgeslachtige deelnemer' te laten registreren. Ik sta er nog steeds niet bij. Ben ik te laat? Of zijn ze die toevloed van mannen daar beu? Vinden ze dat dat te zeer afwijkt van de initiële doelstelling? Hoe dan ook, dan doe ik maar officieus verder mee. Who cares dat ik niet op de officiële deelnemerslijst sta?

Een moeilijk onderwerp vandaag. 'Wat mannen niet begrijpen.' Toch als man en op het eerste gezicht. Hoewel. Zoveel verschillen mannen en vrouwen eigenlijk toch niet, zoals een vrouwelijke deelneemster trouwens zelf beweerd heeft in één van haar posts tijdens de wijvenweek. Er zijn natuurlijk evidente biologische en sexuele verschillen. Maar voor de rest? Ik kan me best inleven in de vrouwelijke psychologie. Volgens de bekende dieptepsycholoog Carl-Gustav Jung hebben ook mannen een vrouwelijk onderbewustzijn, de anima.

Ik ga hier dus niet beginnen kankeren over de vrouwen. De War of the Sexes is helemaal passé. Dat was iets van de seventies en de eighties, met films als La Dernière Femme en in Nederland de uitspraken van de schrijver Maarten 't Hart als exploten.

Om het bovenstaande te illustreren, een testje. Ik heb het uit gemakzucht bij Cajiente gejat, waarvoor excuus. Het testje is echter ook op Facebook en op het internet te vinden. Bekijk deze dansende dame. In welke richting draait ze?dancer-7142461.gifZie je haar naar rechts draaien (met de klok mee), dan denk je vooral met je rechterhersenhelft. Draait ze linksom, dan gebruik je vooral de linkse kant.

Als je een linkerdenker bent dan: denk je vooral logisch, let je meer op details, zie je alles heel ordelijk en plan je vooruit.

Rechterdenkers zijn subjectief, intuïtief, creatief en hebben meer oog voor het geheel (denken holistisch).

Voorbeelden van mannelijke rechterdenkers: Shakespeare, Mozart en Picasso. En ik!

Ik vermoed dat de meeste vrouwen ook wel rechterdenkers zullen zijn. Dat van die logica, nietwaar?

Zeg het mij maar als ik me daarin vergis.

11 opmerkingen:

Els zei

Ik...kan het manipuleren. Volgens mij moet dat een optische illusie zijn. No way anders dat ik er zo maar mee goochel van links naar rechts en way back. Ofwel eens bij de huisarts passeren toch, slik.

De Gentse Zwijger zei

Ik weet het niet of het een optische illusie is. Meestal draait ze bij mij van links naar rechts. Een zeldzame keer draait ze ook een tijdje in de andere richting. Soms lijkt ze te twijfelen.

Zapnimf zei

Rechts! Heel duidelijk rechts!

Virginia zei

Naar rechts, met de klok mee dus.
Ik zie echt niet in hoe je haar naar links kan zien draaien?
En ik ben nochtans vrij nuchter en rationeel ingesteld.

Els zei

Een heel klein beetje loensen (scheelkijken) is de truuk!

De Gentse Zwijger zei

Een ander IP?
Somebody is making fun out of me.
Hoewel, de stijl is onmiskenbaar. IP of niet, geen vergissing mogelijk!

Anoniem zei

Ik heb de test gedaan met een zaal van een 30-tal, alles behalve hooggeschoolde of creatieve mensen, 99% ziet de dame rechtsdraaien.
in een café in Oreye heb ik de test laten draaien op mijn PC daar veroorzaakte ik bijna een vechtpartij, maar opnieuw de grote meerderheid ziet mevrouw rechtsdraaien.
Vrouwen zijn misschien wel creatief maar waarschijnlijk ook zeer behoudsgezind?

Goofball zei

Voor mij draait ze naar links, op 1 seconde uitgezonderd waar ze even snel naar rechts draaide om te zien of ik nog wel zat op te letten :)

Alle, ben ik nu zo'n uitzondering?

Anoniem zei

Ja, ik ben ook een "rechtsdenker", allez... niet politiek hé.
Wel een verhelderende ontdekking over mezelf. Jij bent duidelijk een twijfelgeval ;-)

Els zei

Ik kan het intussen zodanig goed manipuleren dat ik mij bijna telekinetisch begaafd acht. Echt wijs!

De Gentse Zwijger zei

Officiële commentaar, gelezen op de site van mijn werkgever

Dit is geen bedrog: doe de test met een aantal collega’s en je zal merken dat de vrouw voor sommigen naar links draait en voor anderen naar rechts.

Wat nog opmerkelijker is, je kan haar van richting laten veranderen, afhankelijk van de taak die je uitvoert. Ben je een rechterdenker, kijk dan even elders op de pagina (of bijvoorbeeld even naar een Excel-lijst). En hupsakee, de vrouw draait naar links.