zondag 5 oktober 2008

Dinelli's

Wat een rotweer! Wat moet je uitvoeren met zo'n weer? Ik had nochtans plannen: ik heb op een van mijn fietstochten een fruitboederij ontdekt in Horebeke, waar je op bepaalde weekends zelf je fruit kan gaan plukken voor maar 0,60 cent per kilo. Ik ging dit weekend gaan, maar ik vrees dat het weer er zich niet echt toe leent.

Gisterenavond heb ik mijn oude moeder vergezeld naar een restaurant in Sint-Amandsberg (Gent). Ze had een waardebon cadeau gekregen van Trendy Tafelen. Die was onder andere geldig in Dinelli's, een brasserie in de Scheldestraat in Sint-Amandsberg. Ik sta eigenlijk op dieet. Het kwam voor mij dus een beetje ongelegen om op restaurant te gaan, maar ik deed het uit menslievendheid: mijn ma rijdt niet meer met de auto en verplaatst zich sowieso nogal moeilijk.

Wij daar naartoe dus. Eerste moeilijkheid: parkeren. Het restaurant, of liever het dinnercafé, bevindt zich in een rijhuis in een buurt waar het nogal moeilijk parkeren is. Er is ook geen parking verbonden aan het restaurant. Dat heb je met die steden.

Het rijhuis is grondig verbouwd om de eetgelegenheid te herbergen. Aan de zijkant: een overdekt tuinterras, waar je in de zomer kan zitten. Nu was dat iets te koud.
Binnenin: nogal trendy, beetje lounge-achtig ingericht. Wel gezellig. Een jong, trendy publiek, niet te chique. Moderne muziek (o.a. Peter Gabriel). Een wenteltrap leidt naar de bovenverdieping. Aparte kamers voor wie exclusief wil dineren. Reserveren bleek aan te raden. Ook speciaal: mijn tafelgenote had uitzicht op de keuken.

We meldden ons aan met onze waardebon. We kregen te horen dat we daarmee het marktmenu van de maand oktober konden krijgen. Dat was het volgende:

*Terrine van gandaham met mosterjus
*Visragout van de chef, pomme nature
*Crêpe mikado

Normale prijs: 32 euro pp (+5 euro pp met aangepaste huiswijnen).

Gelukkig voor mijn dieet geen al te zware of te vettige gerechten. Van de aangepase wijnen heb ik mij al helemaal onthouden (karakter, niet?). Enkel het dessert was nogal zoet, maar voor een keer...

Echt objectief kan ik niet genoemd worden, omdat ik me nogal in een speciale situatie bevond, die eigenlijk weinig geschikt is om uit eten te gaan. Afgezien daarvan lag ik toch niet echt omver van het voedsel dat we voorgeschoteld kregen. Terrine van gandaham is niet echt mijn ding (ik dacht dat terrine eerder iets voor katten was?). De vis was beter (opgerolde tongetjes met stukjes krab), maar nogal droog. De gewokte groenten waren nog wat hard.

De ruimte in het restaurant is ook nogal benepen, aangezien de obers zich een paar keer over me heen moesten buigen om het tafeltje naast mij te kunnen bedienen.

Met een aperitiefje en een koffietje toe betaalden we 85,50 euro (waardebon inbegrepen).

Het was eens iets anders. Ik was er nog niet geweest. Mijn laatste restaurantbezoek in Gent in La Cena, op mijn laatste veerjaardag, was beter. Maar dat was iets copieuzer, Bourgondischer en overgoten met wijn. Een mediterrane keuken, gelegen aan de Lange Steenstraat in Gent, vlakbij het Patershol.

Naschrift: volgens wat onderzoek dat ik uitgevoerd heb, is brasserie Dinelli's in Gentse internetmilieus niet onbesproken. Ze maken er daar blijkbaar ook een gewoonte van om klanten te lokken via bons in de Flair, bongobons en andere cadeaubons, zoals ik gisteren ook heb kunnen vaststellen.

7 opmerkingen:

Georgina zei

Ik ga graag naar de Mimosa in de Kongostraat. Maar mss moet ik deze ook eens uittesten.

Zapnimf zei

Ik snap hem niet zo goed. Een waardebon, houdt dat niet in dat je gratis eet? (een koffie en een aperitief kan toch onmogelijk € 85 kosten?)

De Gentse Zwijger zei

Waarde van de waardebon meegerekend, beste Zap. Dat is 2x32=64 euro. Uiteraard heeft iemand die waardebon betaald.
Onder verstaan: goed van die waardebon, want ik zou er mijn geld niet aan hangen.
In die La Cena was ik veel meer kwijt, maar ja dat was op mijn verjaardag en we hebben nogal veel gedronken (vooral ik)

Vandepotgerukt zei

Wel, ik heb zelf Americain preparé gemaakt want dat is hier niet te verkijgen. 2€ gemalen vlees, 20 centiem, mayonnaise, 20 centiem ketchup en 7 centiem kappertjes. En gegeten dat het een feest was!

Was getekend

De Gentse Zwijger zei

Jaja, een beetje creativiteit kan altijd wonderen doen, vooral in de culinaire wereld!

Anoniem zei

Zondag 15 november werden wij uitgenodigd door vrienden om eens lekker te eten met een bon van Flair, in dinner café Dinelli's in de Scheldestraat 66 in Sint-Amandsberg.

Geen parking, mooie ingang, veel groen, zeer gezellig in de zomer. De eerste indruk geeft u al een goed gevoel. Het restaurant zelf: een trendy opgekuiste stal, een paar tafeltjes beneden, een smalle draaitrap en dan nog een paar tafeltjes boven. Die tegen de wand zit, zit wel met zijn hoofd tegen een balk. Van zodra de uitbuiter hoorde dat we met de flairactie kwamen, vlogen we naar boven aan tafels zonder tafellaken, met papieren servetten, geen kapstok en met zicht op de spinnewebben boven de bar.

Een glas sherry kost 4.50 € en een glas Gancia 7.00 €, dat is dus méér voor één glas dan voor een ganse fles.

De kelner van dienst wist niet waar zijn hoofd stond. Constante paniek.

De maaltijd: de reuze-entrecote was een stukje steak van 5 x 4 x 2,5 cm. De gemengde sla was gewone gescheurde groene salade gemend met ... lucht. In de peperroomsaus zaten wel 5 zachte peperbolletjes maar van de room hebben we niets gezien. De borden waren koud, de fieten ook, na een paar minuten. De goedkope wijnen die worden aangeboden worden u aangeboden aan sterrenprijzen.

Als finale konden wij als deelnemers aan de marteling van Flair, nog genieten van een chocolademousse aan 4 € in plaats van 8 €. Waarschijnlijk gemaakt van hele dure chocolade. Wij kozen voor de koffie die waarschijnlijk als eens was doorgelopen in het apparaat.

De uitbuiter denkt waarschijnlijk dat hij al sterren ziet van de Guide Michelin.

Ons zien ze daar nooit meer terug.
Wij voelden ons echt als uitschot, dat daar eens mocht komen eten, op kosten van Flair.

Anoniem zei

Ga hier NIET heen aub!Met Flairbon geweest op 21/11/09. Het onthaal is ronduit onvriendelijk. We hadden meteen zin om rechtsomkeer te maken. De collega die onze bestelling noteerde was gelukkig wat vriendelijker. Naast het Flair menu bestelden we een voorgerecht en een halve liter wijn. Het voorgerecht werd redelijk snel geserveerd en het hoofdgerecht kwam ook vlot. Kwaliteit heel matig. Ondertussen was het restaurant nog niet eens half vol. Na ruim 20 min. werd ons bord afgeruimd. Onze zin om een dessert te bestellen was over. We vroegen meteen het theetje dat in het Flair menu inbegrepen is. Na een kwartier hadden we nog geen thee... We zagen beneden het personeel gezellig kletsen. We hebben dan maar beslist om te vertrekken. Toen vroeg de baas "hebben jullie je thee gekregen?", waarop mijn man antwoordde "neen, en onze tijd is om". "Dan is de mijne ook om", was het antwoord. Alles samen hebben we toch ¿49 gespendeerd maar keren we nooit meer terug naar dit restaurant.