zaterdag 3 januari 2009

2009


De eindejaarsvakantie zit er zo goed als op. Ik wens alle lezers van mijn blog een gelukkig 2009!
Ik had grote plannen voor mijn vakantieperiode, maar er is weer bitter weinig van in huis gekomen. Letterlijk en figurlijk, want ik was vooral zinnens wat huishoudelijke karweitjes op te knappen, wat nieuwe meubels te kopen, etc. Ik heb onder andere een nieuwe kleerkast nodig. Het zal voor een andere keer zijn. Maar die Ikea in de nabijheid opent perspectieven!

Ik ben nochtans goed begonnen, maar daarna heb ik nauwelijks meer kunnen doen dan cadeautjes kopen en feesten. Me eindeloos verdringen tussen een grote massa in winkelstraten, warenhuizen en grote winkelketens als FNAC. In sommige van die etablissementen werd ik gewoon neurotisch van al dat volk. De Delhaize aan de Watersportbaan heeft zijn reputatie weer volop eer aangedaan: veel te veel volk voor een te kleine ruimte.

Ik hou wel van de eindejaarsperiode. Doorgaans toch. Gezelligheid, lichtjes, cadeautjes. Lekker dicht bij elkaar kruipen in de donkerste tijd van het jaar. Maar het is voor mij ook een gevaarlijke periode, waarin ik hypersensitief word. Dit jaar bijvoorbeeld hebben die demonische kanten van de donkerste dagen mij goed te pakken gekregen. Ik heb me door die somberheid nogal goed laten gaan. En dit na maanden van diëten en soberheid.

Vlak voor kerst heb ik het fameuze Glazen Huis van Music for Life toch bezocht (zie foto). Volk dat daar stond aan het Zuid in Gent. Ik heb ook een kleine financiële bijdrage geleverd via de actie Facebook for Life! Hoe toepasselijk!


De feestavonden zelf zijn goed verlopen. Kerstavond bij mijn broer, oudejaar thuis.
Geen ongelukken gebeurd ook. De rampzalige nieuwjaarsdag van vorig jaar, die in het ziekenhuis geëindigd is, is me dit keer gelukkig bespaard gebleven. 2009 is dus alvast onder een beter gesternte van start gegaan dan 2008

Goede voornemens? Ik heb er een aantal. Om te beginnen mijn dipje van tijdens de feestperiode overwinnen en de lijn verderzetten die ik eind vorig jaar begonnen ben.

Voor de rest ben ik aan bezinning toe, ook wat deze blog betreft. Vooral de eerste jaarhelft heeft mijn blog geboomd. Daarna was het wat minder. Hij is op een bepaald moment een eigen leven beginnen leiden. Ik moet mijn lessen trekken uit wat er daarna allemaal gebeurd is en in de toekomst bepaalde valkuilen proberen te vermijden. Bloggen kan soms inderdaad gevaarlijk zijn!

2 opmerkingen:

zapnimf zei

Dank u wel.

Van mij een virtueel trapladdertjes om ieder dipje te overwinnen!

Anoniem zei

Keep on blogging