zaterdag 24 januari 2009

Exit De Gentse Zwijger?

Na bijna vier jaar (deze blog begon eind maart 2005) ben ik mijn pseudo De Gentse Zwijger een beetje beu.

Om te beginnen woon ik sinds goed twee jaar niet meer in Gent, hoewel ik er nog vaak kom.

En 'De Zwijger' klinkt zo zwijgzaam. Het was oorspronkelijk de bedoeling om wat mysterieus over te komen met die naam. Een Willem de Zwijgerimago te creƫren. Maar ik begin de naam iets te weird te vinden. Bovendien worden de blog en de naam om een of andere duistere reden geboycot door Wordpress-blogs. Als ik naar mijn blog verwijs, verdwijnt elke commentaar in de spam.

Al zal overschakelen naar een andere naam een hoop praktische moeilijkheden meebrengen. Alle links naar mijn blog zullen aangepast moeten worden bijvoorbeeld. Gaat iedereen dat ook doen? Is maar de vraag.

Zulkdanige complicaties dat ik er misschien vooralsnog voor terugschrik de stap te zetten. Het zal ook een hoop werk meebrengen. Tijd die ik wellicht nuttiger kan besteden.

Suggesties voor een nieuwe naam zijn in elk geval welkom. En ook hoe ik dat in de praktijk moet aanpakken.

Indien niet ernstig gelieve zich te onthouden, zou ik zeggen.

7 opmerkingen:

zapnimf zei

Persoonlijk vind ik 'De Gentse Zwijger' wel iets hebben.

Anoniem zei

Je kan het idd gewoon zo laten: de naam is ondertussen een fenomeen in bepaalde kringen. Het wordpress probleem valt misschien op te lossen door daar eens contact op te nemen met een of ander support team op wordpress.com.

Als je toch wil overschakelen, kan je misschien via een tussenstap gaan en nu reeds je RSS-feed overschakelen op feedburner en je gewone RSS daarnaar laten doorverwijzen. Als je dan later van url verandert, kan je de feedburner-url behouden en gewoon de feed van je nieuwe site door dezelfde feedburner jagen.

Vandepotgerukt zei

Het was uw naam die mij aansprak om sedert een jaar uw blog te lezen. Persoonlijk zou ik het spijtig vinden mocht U hem veranderen.

Was getekend

Martine zei

Het is een naam die nieuwsgierigheid wekt.

Anoniem zei

Als je berichten naar WordPress als spam worden geklasseerd als je erin verwijst naar je blog, dan is de oorzaak misschien dat ze geen berichten met links erin aanvaarden. Berichten met links hebben soms de bedoeling mensen naar malafide sites te trekken. Vandaar.
Als je er dus naar wilt verwijzen, zul je het moeten doen zonder de url te vermelden.
Als je een andere blog kiest, krijg je waarschijnlijk hetzelfde probleem.
Overigens heb ik ooit geweldig veel problemen gehad met de wikipedianen, omdat die malloten liever eerst iemand uitschelden voor vandaal, dan direct te zeggen dat je op wikipedia geen blogs mag vermelden. Trouwens, die regel geldt volgens mij niet voor alle wikipedia's. Typisch wikipedia: wat kan en niet kan is louter toeval, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de zichzelf tot politieagent kronenden types die daar de dienst kunnen uitmaken omdat ze niets beters te doen hebben.

Anoniem zei

Misschien een alternatief?

" Een schreeuw uit De PINTE "

Groetjes

Dominique zei

ofte "de gentse pintelier". Een knipoog naar beide.