zaterdag 17 januari 2009

Baseline Socialisten en Progressieven anders

Allez, Sp.a zou nu toch de oude naam behouden. Alleen de baseline zou nu Socialisten en Progressieven anders worden i.p.v. Sociaal Progressief Alternatief.

Hopelijk gaat de storm i.v.m. de komst van Bert Anciaux daarmee liggen. Er zijn trouwens socialisten die wel degelijk enthousiast zijn over de komst van Bert, wat Willockx en anderen ook mogen beweren.

Pas raakte een opiniepeiling uitgevoerd in opdracht van Het Laatste Nieuws bekend: de Sp.a haalt nog 13,4%, de laagste score ooit. En die werd dan nog afgenomen voor het geruziemaak van de afgelopen week! Het mag duidelijk zijn dat het stilaan vijf voor twaalf is!

De SLP haalt 2,6% in dezelfde peiling. Een heuse opsteker! Zeker omdat ze nog maar 2 weken onder die naam bestaan. Nu zijn ze een beetje bevrijd van dat odium van die 0,6%.

Overigens heb ik wel mijn twijfels over de wetenschappelijkheid van opiniepeilingen uitgevoerd door of in opdracht van Het Laatste Nieuws. En de wetenschappelijkheid of liever accuraatheid van alle opiniepeilingen bij ons trouwens. In tegenstelling tot de ons omringende landen zijn opiniepeilingen bij ons in het algemeen zelden accuraat. Nog geen enkele peiling heeft de verkiezingsuitslag perfect voorspeld.

4 opmerkingen:

Frank Bombeke zei

Schaf de kiesdrempel af...voor het te laat is.

http://spiritvoorgent.blogspot.com/2007/06/schaf-de-kiesdrempel-af.html

zapnimf zei

Zelf word ik niet warm of koud van Anciaux.

Vandepotgerukt zei

Geef hem een kans en laat ons zien hoe hij ze benut.

Was getekend

Daniel zei

Ja, Peter, ik heb de voorbije dagen meermaals aan jou moeten denken. En ik die dacht dat de sp.a een pacifistische partij was. Maar kom, het was 'slechts' friendly fire zeker?