vrijdag 16 januari 2009

Catastrofe

Een catastrofe is zich aan het ontwikkelen bij de Sp.a. Hoe is het in godsnaam mogelijk? En dat zo kort voor de verkiezingen!

Je zou bijna geloven dat sommige partijmilitanten, "de zuiveren", zouden willen dat hun partij alweer een verkiezingsnederlaag lijdt.

Wat een welkom voor die ex-spiritisten! Wat een signaal van openheid en vernieuwing! En dat alleen omdat Anciaux een controversiële figuur is, die een aura van 'postjespakkerij' met zich meedraagt!

Je zou er moedeloos van worden! Gelaten afwachten hoe het afloopt, iets anders zit er niet op!

5 opmerkingen:

Stefaan zei

Bert Anciaux is niet alleen controversieel. Er is in Vlaanderen haast niemand die hem (nog) au sérieux neemt. Hij mag dan gedreven zijn en op cultuur een aantal interessante initiatieven hebben genomen, zijn soms heel wereldvreemde en steeds wisselende ideeën en standpunten zijn blijven hangen. Ik heb dat goed kunnen merken toen ik een paar jaar geleden een tweehonderdtal politieke huisbezoeken heb afgelegd. Niemand maar dan ook niemand wist iets positief over hem te vertellen.

Zijn echte supporters beperken zich wellicht tot een harde kern oude getrouwen, wat kabinetsleden, een aantal mensen in de culturele wereld die veel steun hebben gekregen en een achterban in de eigen woonplaats. Maar ook die is niet zo uitgebreid meer, want tijdens de gemeenteraadsverkiezingen behaalde hij in Brussel amper iets meer een 500 stemmen.

Iemand als Fouad Ahidar is voor de sp.a een veel betere aanwinst. Zijn enorme netwerk in Brussel en contacten bij vooral de Marokkaanse gemeenschap in Brussel zorgen voor een potentieel van duizenden nieuwe kiezers.

Christine zei

Bij een recente opiniepeiling haalt de SP.A nog 13,4 % en dan nog voor de huidige crisis. Dit moet zowat de slechtste peiling ooit zijn.

De Sociaal Liberalen komen uit op 2,6 %, een redelijk resultaat.

Ik heb altijd aangevoeld dat het dumpen van de VlaamsProgressieven geen goede zet was.

Ik ben akkoord met Stefaan. De komst van Anciaux betekent voor de SP.A geen enkele meerwaarde, integendeel. De strategen van de SP.A hebben zich hier zwaar vergist.

Anoniem zei

De SP-A heeft er met de SLP nu zelfs een concurrent bij. Dat zullen ze ook niet verwacht hebben. Vandaar dat Freya al direct zei gisteren op televisie dat de SLP bij de rechtste partijen moet worden geteld. Een staaltje demagogie.

Een totaal miskleun het opdoeken van het kartel. De leden van de SP.A zien in Anciaux een zwanzerke dat uit is op een mandaat, en gelijk hebben ze. Ik vrees een groot leden- en stemmenverlies.

De Gentse Zwijger zei

Permitteer mij , beste lezers, om hier toch enigszins van mening te verschillen met jullie.
Bert Anciaux nu al electoraal afschrijven is echt wel voorbarig!
Ik ben meer keren met Bert zelf op campagne geweest. Mag ik dus zeggen dat ik, weet waarover ik praat?
De man is een echt campagnebeest! En hij heeft zeker nog zijn aanhang.
Ik heb ook op Facebook een fanpagina voor hem opgericht en daar staat toch al wat volk op, i.t.t. wat De Standaard beweerde. In elk geval op korte tijd niet minder dan de fanpagina's van andere politici, als die al bestaan in Vlaanderen, waar het fenomeen i.t.t. Wallonië nog niet zo ingeburgers is.

Mijn conclusie: bega aub niet de capitale fout om Bertje nu al af te schrijven!
Hij is een politieke overlever, dat mag wel duidelijk zijn!

Anoniem zei

Komst van Bert naar Spa is gewoon slecht aangepakt.