zaterdag 24 mei 2008

Che en Ché

Kleine internet-discussie over Che. Nee, niet het mannenblad. Ook niet Muggenbeet, zoals sommige bloggers zouden durven denken. Wel één van de helden van de jaren '60 en '70. Ik zou haast zeggen Hasta la Victoria siempre! En daarmee sommige lezers die mij altijd en uitsluitend in een Vlaams-nationalistisch hokje (hoewel ik daar bovendien zeker niet thuishoor) willen duwen, verbazen!

Aanleiding was een blogpost waarin gesteld werd dat Che Guevara onlangs 80 zou geworden zijn , indien hij niet vroegtijdig vermoord geweest was in een of ander Zuid-Amerikaans dictatoriaal regime. Was het nu Bolivië (geloof ik wel) of Paraguay?

De Gentse Zwijger said...
Vreemd! En ik die altijd dacht dat Che op 14 juni 1928 geboren was (en niet 14 mei). Op dezelfde dag van het jaar als ik, vandaar dat ik dat zo goed weet.Volgens Wikipedia ook.
May 24, 2008 12:31 PM

Christophe Ramont said...
Zoals het bij grote socialistische leiders past, is de geboortedatum altijd een groot mysterie...ook die van Ché. Deze link naar de engelstalige wiki houdt het op 14 mei: http://en.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara. Maar idd, algemeen wordt aangenomen dat het 14 juni is...ik vind de mei-maand - rode maand - gewoon meer passend :)
May 24, 2008 6:20 PM

Zo! Nu weet u alweer iets meer over de Gentse Zwijger, al is het maar zijn verjaardag. En volgens mij is Che (Guevara) zonder accent. Ché (dus mét accent) is het mannenblad. Nu u weer!

1 opmerking:

Zapnimf zei

Dat weten we dan ook alweer, maar die poster op je kamer mag je nu wel weer eraf halen hoor. ;-p