vrijdag 9 mei 2008

Pinksterweekend: zomer in mei!

Van een zeer natte en sombere lente zijn we ineens in de zomer beland sinds enkele dagen.
Niemand zit op het net nu. Ik dus wel. Ik wou nog wat in mijn tuin werken, maar het wordt al te donker.

Dinsdag zat ik voor het werk in Gent. Om vier uur was het daar afgelopen. Ik ging even naar de Graslei-Korenlei. Niet te geloven wat voor een zomerse stemming daar heerste!. Ik heb er verschillende vrouwen in bikini gezien. Verbaasd dat dat daar mag! Maar ja, als het toegelaten is op de bootjes op de Leie, waarom niet langs de oevers?

Donderdag: vakbondsvergadering in Brussel. Ik ga te voet van het Zuidstation naar het Fontainasplein waar ik moet zijn, langs een zonovergoten Noord-Zuidas. Brussel is nog wat anders dan Gent. Soms vind ik het wel leuk door onze hoofdstad te dwalen. Vooral 's morgens bij mooi weer. een mengkroes van culturen, dat is Brussel. In de omgeving van Anneessens zit een bedelaar op de stoep. Een blonde vrouw overhandigt hem een plastic zak gevuld met voedsel. Er zijn toch nog goede mensen op de wereld! Ik had niet de indruk dat het een professionele hulpverlener was. Juist iemand die daar elke dag passeert. De zwerver inspecteerde zijn voedselpakket en ik ook vagelijk, voor zover ik kon. Alcoholische drank zat er niet bij: maar ja, daar had hij toch al genoeg van.

Een muziekje op mijn blog dat mijn stemming weergeeft: moet toch kunnen?
En het is lang geleden!

Overigens ben ik blij dat ik deze namiddag op de blog van Lamazone gelezen heb dat het zondag Pinksteren is en dus maandag een vrije dag. Ik ging het gewoon niet geweten hebben. Ik wist wel van moederdag, had zelfs al een cadeautje, maar Pinksteren, laat staan Pinkstermaandag?

Voor de rest: aan allen, dat de vurige tongen op jullie hoofd mogen neerdalen (om een collega op het werk vanmiddag te citeren)! En dit filmpje als cadeau en inspiratie...


6 opmerkingen:

Evelien zei

Wow zeg, wat een mooi nummer...

ELs zei

Jij ging gaan werken maandag?

Evelien zei

Ik heb dat nummer ondertussel al wel meer dan 20 keer afgespreeld. Ik ben er echt helemaal weg van. :)

De Gentse Zwijger zei

@Evelien: kende je dat nummer van The Moody Blues niet? Het is nogal zomers. Ik vind het beter dan het meer ebkende Nights in White Satin. Het is intimistischer.

@Els: zwijgstil! Het is me ooit een keer overkomen dat ik in Brussel voor een gesloten kantoor stond op een van die onnozele feestdagen! Hushhush! Niet verdervertellen, hé!

zapnimf zei

Pinkpop (vroeger), het zegt je niks? Pinkstermaandag, hoe kan je dat nu vergeten?
Moederdag daarentegen, die bewaren we hier voor augustus.

Evelien zei

Ik kende het nummer inderdaad niet. En kijk, we leren bij want ik wist ook niet dat 'Nights in white satin' van hen is.