vrijdag 23 mei 2008

Requiem voor Georgina en andere blogsters

Nogmaals een berichtje over stoppen met bloggen.
(tussendoor, Georgina: requiescas in pace! Zeg ik dat goed in je poetsvrouwentaaltje?)

Ik heb namelijk hier gelezen dat er nog twee blogsters stoppen, te weten "de deur dicht" en "stop." De tweede is mijn vroegere buurvrouw. Haar blog staat op mijn blogroll, maar ik bezoek die maar nu en dan eens. Ann Nelissen verkeerde duidelijk al een tijdje in een blogcrisis, want een tweede blog, de fotoblog Mijn Donkere Kamer, heeft ze eind vorig jaar al begraven. Als afsluiter is ze onlangs nog uit de kleren gegaan op haar eigen blog. Moet je durven! Kan als apotheose ook wel tellen!
Georgina?
(grapje)

Is het nu toevallig dat het hier om drie vrouwen gaat die stoppen met bloggen? Dit nadat een andere blogster, namelijk Tales from the Crib, recent ook al overwoog te stoppen met bloggen? Is blogmoeheid een overwegend vrouwelijk fenomeen of niet? Geef gerust je mening!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dank voor de eervolle vermelding. Ik heb eens goed moeten lachen met de reactie van ene Stephanie bij het vorig bericht. Ik heb zo een donkerbruin vermoeden wie erachter zit. Als het maar zo eenvoudig was dat het om aandacht vragen zou gaan...
Als antwoord op Elke, Zapnimf,... Ja, ik zal jullie missen maar neen: Georgina komt nooit meer terug.

Groetjes

Els zei

Ik mag geen drie dagen weg zijn en 't is van dat. Blogcrisis! Terugkomen iedereen, en deftig afscheid nemen van mij!

En neen, Zwijgzamerd, stoppen met bloggen is géén vrouwelijk fenomeen. 't is gewoon dat jij zo veel vrouwelijke blogeuzes kent;-)

De Gentse Zwijger zei

Tja, niet veel aan te doen dan zeker? Ik realiseer me plots wel dat poetsvrouwen nooit meer hetzelfde zullen zijn na de passage van Georgina. Ik zal moeten uitkijken ook. Dat ik, de volgende keer dat mijn poetsvrouw langskomt, haar niet vraag hoe ik mijn pc sneller kan opstarten bijvoorbeeld. Of hoe ik muziek op mijn blog kan zetten. Of pdf-files omzetten in jpeg-formaat. Enz., enz...

Zapnimf zei

Inderdaad, evengoed mannelijk.
Ineens besef je dat er naast het bloggen ook nog een leven is, waar je ook heel leuke dingen in kan ondernemen zonder dat je iedere dag twee uur aan de pc zit. In die zes maanden blogstop van me, heb ik minstens veertig boeken gelezen, dat kan ook eens deugd doen.

Anoniem zei

Blijkbaar niet alleen vrouwelijk, inderdaad. Zie ook hier.
Wat is dat toch allemaal? Fin-de-sièclegevoelens in de blogosfeer?

Margo zei

Gewoon de zomer die eraan komt, mensen. Eens de donkerte terug over het land valt duiken de blogstoppers ook wel weer op, in een of ander gedaante.