zaterdag 23 augustus 2008

Nagenieten

Een groot deel van de tijd heb ik tijdens mijn vakantie in de auto gezeten. Door vaak prachtige landschappen. Langs 'departementales'. Ik heb geen euro uitgegeven aan péage. Uit besparing, maar ook omdat je zo nog iets ziet onderweg, al gaat het stukken trager. Met de radio aan. Ik moest de posten wel vaak verzetten, want het bereik van de meeste van die Franse radiozenders is niet zo groot.

Ik luisterde vooral naar posten met veel Franse chansons. Opvallend hoe de grote successen van de jaren '60 en '70 nog steeds het meest gedraaid worden. Ik luisterde naar Radio Nostalgie (enkel in sommige streken te beluisteren) en vooral naar France Bleu, een nationale zender met een wisselend programma per regio. Opeenvolgend (afhankelijk van waar ik me bevond) luisterde ik naar France Bleu Champagne-Ardennes, France Bleu Lorraine, France Bleu Bourgogne, France Bleu Auxerre, France Bleu Champagne, France Bleu Picardie en France Bleu Nord. Die laatste zender is tot in De Pinte te beluisteren, zoals ik op mijn terugreis gemerkt heb.

Genoten van onverslijtbare klassiekers van het Franse chanson als Joe Dassin en aanverwanten. En ook van dit prachtig nummer:

1 opmerking:

goooooood girl zei

Well well well......