zaterdag 12 april 2008

Dag van de Linkliefde

Bedankt Els voor het stokje van de linkliefde! Het is niet de gewoonte stokjes terug te werpen naar de afzender. Ik ga dat dan ook niet doen. Anders stond Els zeker in mijn lijst. Op haar blog is altijd wel iets interessants te vernemen. Haar stijl is ook heel eigen, onnavolgbaar, speels, lyrisch, zeer humoristisch ook. Kortom, woorden schieten mij te kort!

Wie er in mijn lijstje zeker niet mag ontbreken is Georgina. Een poetsvrouw mét brains. Behalve met spic en span speelt ze ook met bits en bytes dat het een lieve lust is. PHP, Javascript en ASP kennen voor haar geen geheimen. Bijvoorbeeld in deze blogpost, die zo ingewikkeld was dat alle lezers van haar blog daarna uitgeteld in het frisse lentegras lagen. Zodanig dat er daarna ter compensatie een populair deuntje moest volgen om de gemoederen weer wat te bedaren.

Pas recent ontdekt, tijdens de wijvenweek, die dus toch nog ergens goed voor was: de weergaloze fratsen van de enige echte Zapnimf. Heel speciale schrijfstijl ook, héél woordenrijk, een echte woordenvloed zelfs. Verder bijna niet te beschrijven, zeer geëxalteerd, soms een beetje overspannen, bijna op de rand van het hysterische. Mujeres al borde de un ataque de nervios, of hoe luidde de titel van die film van Pedro Almodovar ook alweer? Kortom: oestrogeen en progestageen in blogformaat! Een typisch specimen van de vrouwelijke soort dus, zoals onder ander blijkt uit deze post.

Als laatste: een dichterlijke, melancholische ziel, die een weblog met een bloedend hart bijhoudt. Het moeten immers niet allemaal vrouwen zijn. Wat gaat de blogosfeer anders van mij denken?
Een blog waar altijd wel iets interessants te vernemen valt op literair en taalkundig vlak en op het gebied van het internet. Zoals dit spelletje met Engelse woorden, dat mij als anglist van opleiding natuurlijk wel kon bekoren.

Nog even benadrukken dat ik er maar drie uitgekozen heb, maar dat ik nog andere blogs volg, getuige mijn blogroll en mijn feedreader (deze laatste uiteraard niet zichtbaar).

Voilà, ik heb me ook weer van mijn plicht gekweten. Nu snel verder het gras afrijden en dan als de bliksem naar Eurotuin en Delhaize (nee, hier ga ik geen links meer leggen; het is al wel geweest met die linkliefde en ik word daar ook niet voor betaald).

4 opmerkingen:

els zei

Amai, zo veel linkliefde! Gelukkig ken ik de meeste van die blogs al een beetje, want ik wil die dus allemaal lezen en zo...tja!

Anoniem zei

Zo veel links, zo veel liefde en o zo weinig tijd.

zapnimf zei

Mmm mmmm.

getekend,
De ongekende kalmte.

Daniel zei

Dank je wel voor de link!

Welgemeende melancholische groet.