woensdag 2 april 2008

Na de Wijvenweek: dienstmededeling

Op verzoek heb ik dat berichtje over die liefdesblog verwijderd. Het is niet mijn gewoonte om privécorrespondentie op het net te zetten, maar tja, ik dacht dat in dit geval een beetje publiciteit geen kwaad kon. Blijkbaar was sommige informatie toch nog wat gevoelig. Bij deze...

12 opmerkingen:

Georgina zei

Zwijger: ge zijt veel te moeilijk om volgen vandaag... Dus trek je woorden over de grijze hersencellen van de schoonmakende sector maar terug.

Els zei

Gevoelig? Half België heeft intussen zo'n mail ontvangen.

De Gentse Zwijger zei

Toch simpel, Georgina? Ik had een e-mail gepost die blijkbaar alleen (o.a.) voor mij bestemd was en heb die na zacht protest verwijderd.

Ongelooflijk dat internet: de informatie in die e-mail was ondertussen al gecapteerd door een of andere muzieksite die ook al linkte naar mijn blog. Hoe ze daar zo snel achtergekomen zijn is me een raadsel, al zal meneer Google daar wel meer van afweten. De auteur van die e-mail was daar ook al achtergekomen en heeft me verzocht zijn persoonsgegevens te verwijderen van mijn blog. Ik heb dan het hele artikel maar gedeletet (zeg ik dat goed zo, G.?)

Spijtig van al die extra bezoekers die dat op leverde. Niets aan te doen. Ik was trouwens in overtreding op de wet op de privacy. Ik had bijna op de diensten van ons Els een beroep moeten doen.

ELs zei

Els zou u al rap gezegd hebben dat éénzijdige mail met een commercieel doel totaal niet onder de privacyregels valt. Bovendien hebben heel veel mensen die mail ontvangen. Els is nogal streng op dat vlak. Ik ben nu wel benieuwd naar wat Mr. privacy te zeggen had tegen u.

Blijkbaar is je bericht dan ook nog eens gekaapt, maar dat gebeurt wel vaker. De bezoekers die je zo genereert zijn helemaal niet interessant trouwens. Georgina's en Elzen die op bezoek komen, dat is wat telt!

Dit advies is gratis:-)

De Gentse Zwijger zei

En ik die dacht dat ik als 'liefdesexpert' aangezocht was! Nu stel je me toch wel teleur, els!

Maar laat ons hier nu geen polemiek over beginnen.

En natuurlijk zie ik de Georginakes en de Elzen van deze wereld hier véél liever komen dan wat diehard muziekfans.

[muggenbeet] zei

ik heb je oorspronkelijke post nog eens herlezen (de feedreader houdt dat namelijk bij)en zie niet echt het probleem. Maar: jij schrijft je blog en jij bent de baas, dus doe je wat je denkt dat goed is. groetjes en nog succes met je blog.

Georgina zei

@dgz en els: bedankt voor uitleg en vriendelijk gedrag. Ik ben een beetje van mijn melk. Misschien dat het morgen opgelost is.

zapnimf zei

't Is uiteraard geen enkel probleem dat ik er weer de ballen van snap?

De Gentse Zwijger zei

Welnee, Zapnimf, maar het is niet zo belangrijk. Iemand probeert de helft van bloggend Vlaanderen (vooral dan blijkbaar de mannelijke helft) te recruteren voor zijn liefdes(blog)café. Zelf had ik niet echt interesse om mij daarop te gaan toeleggen. Ik geloof meer in de vrije creatie. Ik had de uitnodiging op mijn blog gezet en op zijn verzoek weer verwijderd.

Jasper zei

Het plaatsen van het bericht was op zich geen probleem. Wie iets de wereld in stuurt, kan verwachten dat het op blogs terecht komt. We wilden alleen misverstanden rond een optreden van Tom Barman voorkomen en mijn persoonlijke gegeven liever niet open en bloot op het wereldwijde web hebben.

En we hebben inderdaad alle mannelijke deelnemers aan de Wijvenweek benaderd, omdat op onze site voornamelijk vrouwen over de liefde schrijven. En we zijn zo benieuwd wat mannen er over te melden hebben. Vandaar de (niet-commerciële) mailactie.

Maar natuurlijk vonden we juist De Gentse Zwijger een liefdesexpert bij uitstek. We zijn hier ten burele dan ook ernstig teleurgesteld dat we hem niet hebben kunnen overhalen. Maar we respecteren natuurlijk zijn zucht naar creatieve vrijheid.

Met uiterst vriendelijke groet,

Jasper
Webredacteur Café de Liefde

Els zei

@Jasper. Beste Jasper, ik meen te mogen spreken voor de vrouwelijke fans van de heer Gentse Zwijger als ik bevestig dat uw opmerking (als zijnde de GZ een liefdesexpert) zeer terecht is. Daar niet van. 't Is natuurlijk handig als je laat weten welke gegevens verspreid mogen worden en welke niet. Verder nog een gouden tip: als u mannen zoekt, die expert zijn in de liefde, dan contacteert u best (drie keer raden) .. de vrouwen. Een subtiel vrouwelijk blogpostje hier en daar en u zult uw auteurs wel vinden. Zo! Hartelijke groet, E.VE

zapnimf zei

Aaaah. Een geschreven liefdesdrankje.