dinsdag 15 april 2008

Exit Spirit...

Spirit verandert zaterdag van naam, lees ik deze morgen in de krant. Ik ben verbaasd. Amper 1 jaar voor nieuwe verkiezingen nog van naam veranderen. Misschien nog veel korter bij nieuwe verkiezingen, als de huidige onstabiele regering valt of de 'grote communautaire vis' deze zomer maar niet in de pan geraakt. En dat juist nu de naam 'Spirit' een beetje merkbekendheid begon te krijgen. Vanwege een tegenvallende verkiezingsuitslag. Ze spelen bij Spirit een beetje paniekvoetbal, zoals Agalev/Groen! in 2003-2004, vrees ik.

Ik was niet van plan zaterdag naar dat congres te gaan, omdat ik het zeer druk heb met familiale en andere besognes. Maar ik zal nu toch maar gaan. Als het zo belangrijk is.

Ik ben in elk geval sceptisch. De nieuwe naam zal goed moeten zijn om mij te overtuigen. Ben benieuwd wat daar nog allemaal verteld gaat worden. Bijvoorbeeld over het sputterende kartel met de socialisten...

6 opmerkingen:

Els zei

Serieus? Dat is raar! Ik heb altijd gevonden dat die naam goed klonk. En niemand die weet wat het wordt? Er zal druk gespeculeerd worden! Want de naam zal ook mee bepalen waar de partij naartoe wil natuurlijk, afhankelijk of de woorden "Vlaams" (te veel gebruikt) "liberaal" (patent van de VLD), "links" (hmmm..niet allemaal), "sociaal" (wie niet?) "radicaal" (te ouderwets) of andere woorden er al dan niet in voorkomen.

Georgina zei

Gek, ik had vandaag nog een discussie over Spirit. Hoe die ontstaan zijn. En wat die volgens ons voorstellen. Vlaams en links. Dat Vlaamse zorgt ervoor dat ik geen voeling heb met de partij. Met uiteraard respect voor de anderen hun mening.
En dat die niet meer lang gaan bestaan volgens mij.
Ik ben eens benieuwd hoe het zal uitdraaien. Het goede aan Spirit is natuurlijk wel dat jij er bij bent. Of is dit niet zo?

De Gentse Zwijger zei

@mijn kartelpartner: que sera sera!

@Georgina: dankjewel! Jij bent ten minste een echte fan! Ik ben al bij Spirit van bij het begin, 7 jaar dus, soms een beetje tegen beter weten in. Ook benieuwd wat ze er nu weer van gaan brouwen.

Els zei

Ik trakteer op aardbeienijs als er in de nieuwe naam een woord zit dat in mijn suggesties voorkomt! Wedden? Waarom aardbei? Omdat roze een partijoverschrijdende kleur is! No raspberry, no pistache!

De Gentse Zwijger zei

Hoi, hoi, hoi!
Els tracteert op aardbeienijs!
't Zou al moeten lukken dat geen van haar suggesties niet in de nieuwe naam voorkomt!
Dat wordt smullen, zeker en gewis!

C├ędric Verschooten zei

Count me in :-)